Страници

неделя, 17 февруари 2013 г.

Терин от патица




Продукти:

1 дива патица
250 г свинско месо, смляно
50 г пушен бекон (сланина)
1 глава лук
1 склидка чесън
2-3 стръка мащерка
2 зърна бахар
1 пъпка карамфил
1 малък дафинов лист
щипка канела
сол и черен пипер на вкус
50 мл вишнева ракия
50 г сушени череши
50 г лешници

1. Мариновайте за една нощ патицата в смес от вода, вино и половината от вишневата ракия. Смелете дафиновия лист, карамфила и бахара.
2. Обезкостете месото и го смелете заедно с бекона. 

3. Добавете смляното свинско, ситно нарязаните лук и чесън, ракията, подправките и смелете всичко още веднъж. Объркайте сместа със сушените череши и лешниците.

4. Изсипете сместа в малка форма за кекс или терин. 


Покрийте я с алуминиево фолио и я оставете в хладилник за една нощ.
5.  Печете терина на водна баня в загрята на 180 С фурна за 2 часа. 


Охладете го на стайна температура, а после го приберете за 48 часа в хладилник
6. Нарежете терина на филийки и го сервирайте с препечени филийки, маслини, кисели краставички, репички.







Няма коментари:

Публикуване на коментар