Страници

неделя, 23 септември 2012 г.

Солени бисквити с кашкавал



Продукти:

125 г краве масло, студено
125 г кашкавал
1/2 ч.л. сол
малко смлян черен пипер
малко пушен червен пипер
200 г брашно

1. Настържете кашкавала и маслото.




2. Добавете солта, черния и червения пипер и брашното. Може да отиде 1-2 с.л. по-малко или повече в зависимост от влажността му. Трябва да се образува много меко и на бучици тесто. Може да добавите маково семе, сусам, орехови ядки или др.




3. Сложете тестото върху парче найлоново фолио, съберете го с ръце на топка и го оформете като саламче.



Стегнете го във фолиото и го приберете за 1 час в хладилник. Може да престои до три дни..
4. Извадете тестото и с остър нож нарежете кръгли бисквитки.



Подредете ги в тава, постлана с хартия за печене и ги печете на 200 С фурна за около 15 минути.








 
 


6 коментара:

  1. Еми,грабвам си една хрупкава бисквитка и ти обръщам внимание,че ти писах на мейла за среща,да не я пропуснеш!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Емче, много интересно предложение!!! Благодаря ти!
    Пожелание за една незабравимо хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Бързи и хрупкави бисквити!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Емилия, чудесни бисквити. А колко броя излизат приблизително от това количество?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви за вниманието! Много сте мили!
      На мен ми се получиха 25 соленки, но все пак зависи от дебелината на бисквитката.

      Изтриване