Страници

неделя, 5 февруари 2012 г.

Браунис чийзкейк

 
Posted by Picasa

рецепта на Дейвид Лебовиц

Продукти:


за шоколадовата смес:

85 г краве масло
100 г шоколад
2 яйца
130 г захар
1/2 ч.ч. брашно
1 с.л. какао
прахче ванилия
100 г шоколад на парченца

за бялата смес:

200 г сирене крема
1 жълтък
75 г пудра захар
прахче ванилия

1. Разтопете шоколада и маслото на водна баня или в микровълнова. Внимавайте да не загорят. Оставете ги леко да се охладят.
2. Разбийте яйцата със захарта. Не е необходимо да са много разбити (до побеляване).
3. Бавно и внимателно добавете шоколадовата смес при яйцата, като разбивате непрекъснато.

 
Posted by Picasa

4. Смесете брашното, какаото и ванилията и ги добавете при шоколадовата смес.

 
Posted by Picasa

Разбъркайте. Прибавете натрошения шоколад.

 
Posted by Picasa

5. Изсипете сместа в тавичка, покрита с хартия за печене.

 
Posted by Picasa

6. Разбийте сиренето, жълтъка, пудрата захар и ванилията.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

Изсипете сместа в тавичката върху шоколадовата.

 
Posted by Picasa

Внимателно разбъркайте с клечка или нож.

 
Posted by Picasa

7. Печете сладкиша в предварително загрята на 180 С фурна за 35-40 минути или докато забодена клечка за зъби, излиза чиста.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

2 коментара:

  1. Еми, изглежда неустоимо вкусно! Браунис правих веднъж и нищо не се получи, все се каня да опитам отново. Твоят сладкиш е великолепен!

    ОтговорИзтриване
  2. Направете го:)))колегитеми се скараха заради него:))))

    ОтговорИзтриване