Страници

четвъртък, 2 февруари 2012 г.

Питки с маково семе

 
Posted by Picasa

Продукти:

300 мл топличка вода
1 с.л. зехтин
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
500 г брашно
10 г прясна мая

за плънката:
2 с.л. маково семе
2 с.л. разтопено масло

1. Замесете меко тесто (виж Как се прави тесто с мая). Завийте го и го оставете да втаса за около час на топло.
2. Разточете го на правоъгълник. Намажете го с масло и поръсете с маково семе.

 
Posted by Picasa

3. Навийте листа на руло и го нарежете на парчета с формата на трапец.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

4. С помощта на дръжката на дървена лъжица, притиснете силно всяка питка в средата.

 
Posted by Picasa

6. Подредете питките в тава, намазана с масло или покрита с хартия за печене. Покрийте ги с кърпа и ги оставете да си починат за 15-20 минути.

 
Posted by Picasa

7. Печете ги в предварително загрята на 220 С фурна за 15-20 минути.

 
Posted by Picasa

5 коментара:

  1. Ах, че са интересни тези питки. Колко красиво са оформени. Браво, Еми! Хубава вечер от мен!:)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни пеперуди,Еми!И пак така подробно си ни онагледила,браво,много полезно и съвършено ясно,благодаря ти!

    Обезателно ще се възползвам от идеята ти!

    Лека нощ и сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубави са станали питките. Благодаря за подробното обяснение. Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване