Продукти:
1 кисела зелка
1 кг картофи
1/2 ч.ч. олио
1 с.л. червен пипер
1/2 ч.л. лют червен пипер
2 ч.ч. зелева чорба
1. Нарежете зелето на средно ситни парченца. Обелете картофите и ги нарежете на филии с дебелина 1-1,5 см.
2. Сложете зелето в тава и го объркайте с олиото, червения пипер, лютия червен пипер и малко сол (но само ако е необходимо. По принцип киселото зеле е достатъчно солено.).
3. Заровете картофените резени в зелето. Залейте със зелевата чорба или вода, ако нямате.
4. Печете ястието на 180 С докато зелето омекне напълно, а картофите се зачервят. Може да разбърквате от време на време, но внимателно, за да не се разкашкат картофите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар