Страници

понеделник, 22 август 2011 г.

Гретен с царевица

 

Posted by Picasa


Продукти:

3 ч.ч. зърна от сварена млечна царевица (прясна или от консерва)
3 яйца
2 с.л. брашно
1 ч.ч. течна готварска сметана
сол
черен пипер
щипка индийско орехче
100 г кашкавал
краве масло за намазване на тавата

1. Сложете царевичните зърна в робота, като си запазите 1/2 ч.ч. от тях цели. Смелете ги.

 

Posted by Picasa

2. Подправете със сол, черен пипер и индийско орехче. Добавете брашното и яйцата. Пасирайте всичко.

 

Posted by Picasa

 

Posted by Picasa

3. Намажете дълбока тавичка с масло. Сложете в сместа целите царевични зърна. Изсипете я в тавичката. Поръсете с настъргания кашкавал.

 

Posted by Picasa

4. Запечете в загрята на 200 С фурна до зачервяване. Поднесете го като основно ястие със салата или като гарнитура.

 

Posted by Picasa

 

Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар