Страници

петък, 26 ноември 2010 г.

Лозови сарми

 

Продукти:

500 г кайма
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. кимион
1/4 ч.л. бахар
1/4 ч.л. лют червен пипер
1 връзка зелен лук
2 с.л. ситно нарязан джоджен
2 с.л. ситно нарязан копър
1 кафена чашка ориз
1 настърган домат
40 лозови листа
2 с.л. зехтин

1. Нарежете лука на ситно. Омесете каймата добре с подправките, ориза, доматите.
2. Пуснете лозовите листа във вряща вода за секунди и след това ги залейте със студена вода.
3. Разстелете си един лозов лист. Сложете 1 ч.л. от плънката.
 
Posted by Picasa
Прегънете листа
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
и завийте сармичка.
 
Posted by Picasa
4. Завийте така всички сармички. Подредете ги плътно в тенджерка.
 
Posted by Picasa
Затиснете ги добре с капак или обърната чиния. Залейте ги с вода да ги покрие. Добавете зехтина.
5. Варете сармичките на слаб огън докато се развари ориза.
6. Сервирайте с кисело мляко и много обич
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар