Продукти:
1 малка глава карфиол
сол
черен пипер
лют червен пипер
2 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. вода
олио за пържене
1. Сложете карфиола в подсолена вода и го сварете докато омекне.
2. Отцедете го от водата и го нарежете на розички.
3. Разбийте в купа яйцата, брашното и водата. Трябва да се получи рядка каша като за палачинки. Подправете я добре със сол, черен пипер и малко лют пипер.
4. Топете карфиола в кашата и го пържете до зачервяване в сгорещеното олио.
5. Сервирайте го веднага с подходящ сос за топене:
Майонезен сос с чесън или Ранч дресинг, Сос "Хиляда острова", Сос със синьо сирене, Сос тартар, Лек сос със сирене
Лелее, страхотно изглежда! Вече знам какво ще си готвя тези дни! Благодаря Ви!
ОтговорИзтриване