Страници

сряда, 16 октомври 2013 г.

Патладжанени пици


Продукти:

1 патладжан
1 домат или няколко чери доматчета
1-2 с.л. зехтин
100 г моцарела
листа босилек, риган
1 яйце (може и само белтък)
1 с.л. брашно
2-3 с.л. галета
сол
черен пипер

1. Нарежете патладжана на филийки с дебелина 1 см.


Посолете ги и ги оставете за 15 минути да пуснат горчивия си сок. Изплакнете ги и ги подсушете. Поръсете ги с малко черен пипер.


2. Оваляйте филийките от патладжан в брашно,


потопете ги в разбито яйце и после в галета.



Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Поръсете ги с малко зехтин и ги запечете за 10 минути в предварително загрята на 200 С фурна. Обърнете ги и ги печете още 8-10 минути от другата страна.


3. Нарежете домата на ситно. Посолете го, капнете му малко зехтин и листенца босилек и го разпределете върху патладжана.



Покрийте го с тънки резенчета моцарела. Ако искате, може да добавите и шунка на малки парченца или друго сирене.


4. Запечете патладжанените пици още за кратко, докато се разтопи сиренето. Поръсете със свежи листа босилек и риган и сервирайте.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар