Това мога да го ям за закуска, върху зелена салата за обяд и с чаша студено бяло вино за вечеря.
Продукти:
4 филийкиот пълнозърнеста франзела
4-5 зрели смокини
синьо сирене Горгонзола
4 ч.л. мед
прясна мащерка
1. Загрейте фурната на 220 С. Изпечете филийките. Нарежете смокините на половинки или четвъртинки, капнете отгоре им няколко капки мед и ги поръсете с мащерка. Запечете ги леко докато омекнат.
2. Намажете филийките със сирене, поставете върху всяка от тях парченца смокини и отново ги сложете във фурната, докато сиренето започне да се разтапя.
Полейте ги с мед и ги сервирайте горещи.
Еми, радвам се, че отново си тук! :) А предложението ти е страшно интересно като вкус.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!