Страници

вторник, 16 юли 2013 г.

Тарталети с череши и маскарпоне



Продукти:

за тарталетите:
125 г краве масло
250 г брашно
1 яйце
1 с.л. захар
1 щ. сол

за крема:
250 г сирене Маскарпоне
250 г сметана
100 г бял шоколад

череши или други плодове за гарниране

1. Разбийте маслото с брашното, яйцето, захарта и солта. Веднага разпределете тестото в тавички за тарталети, като го притискате с пръсти по стените. Маже да направите и една голяма кора. Изпечете ги в загрята на 180 С фурна до зачервяване.
2. Разтопете шоколада на водна баня. Оставете го леко да се охлади. Добавете го към маскарпонето и го разбийте до гладка смес. Разбийте сметаната. Смесете я със сиренето и шоколада.
3. Напълнете всяка тарталета с крем. Гарнирайте я с череши или други плодове.


Вместо изпечени кори за тарталети, може да използвате готови бисквити.


Няма коментари:

Публикуване на коментар