Страници

петък, 10 май 2013 г.

Кексчета с лешници





Продукти:

2 яйца
150 г захар
50 г печени лешници, смлени
1 ч.ч. брашно (150 г)
1 бакпулвер
1/2 ч.ч. зехтин или олио
1-2 с.л. вода
50 г сурови лешници за поръсване

1. Разбийте яйцата със захарта докато побелеят и увеличат обема си.
2. Внимателно, като разбърквате с шпатула, добавете смлените лешници, брашното и бакрулвера. Добавете зехтина и водата и отново леко разбъркайте. Сместа трябва да стане малко по-течна от обикновено кексово тесто.


3. Разпределете сместа във формички за мъфини. Поръсете отгоре със счуканите ядки. Печете ги в предварително загрята на 180 С фурна.






3 коментара:

  1. Изглеждат прекрасно, Еми! Отдавна не бях виждала нова публикация тук и се радвам, че сега не е така. =)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много обичам аромата и вкуса на лешници в печива,
    а идеята за кексчета е страхотна -
    изглеждат много кокетни, ефирни, и вкусни!
    Поздравления и хубави майски дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни кексчета! Представям си вкуса на лешниците!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване