Продукти:
180 г консерва микс от морски дарове
1 глава лук
1 морков
3-4 стръка селъри
няколко листенца магданоз
за дресинга:
сока и кората на 1/2 лимон
5-6 с.л. зехтин
сол
черен пипер
1. Почистете селърито и го нарежете.
Нарежете лука на полумесеци, а моркова настържете на дълги ленти. Настържете кората на лимона и изцедете сока. Смесете в купичка съставките за дресинга - сока и настърганата кора от лимон, зехтина, сол и пипер на вкус.
2. Сложете в купа селърито, моркова, лука, морските дарове и ги объркайте с дресинг на вкус. Оставете салатата да престои няколко минути в хладилник.
3. Сервирайте салатата, поръсена с магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар