.
Продукти:
за 4 порции
4 котлета от сьомга
сол
черен пипер
2 с.л. зехтин
за салцата:
1 авокадо
1 зелена пиперка
1 домат
1 малка глава лук
лют червен пипер
сол
черен пипер
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. зехтин
2 с.л. ситно нарязан магданоз
1. Поръсете котлетите от сьомга със сол, черен пипер и зехтин и ги оставете да престоят около час.
2. Обелете домата, почистете го от семето. Нарежете пиперката, лука и домата на ситно. Авокадото нарежете на филийки. Объркайте зеленчуците със сол, черен пипер, щипка лют червен пипер, лимонов сок, зехтин. Добавете ситно нарязания магданоз.
3. Запечете сьомгата на скара. Може да я изпечете и в загрята на 220 С фурна или в тиган с не залепващо покритие.
4. Сервирайте рибата, гарнирана със салца.
2. Обелете домата, почистете го от семето. Нарежете пиперката, лука и домата на ситно. Авокадото нарежете на филийки. Объркайте зеленчуците със сол, черен пипер, щипка лют червен пипер, лимонов сок, зехтин. Добавете ситно нарязания магданоз.
3. Запечете сьомгата на скара. Може да я изпечете и в загрята на 220 С фурна или в тиган с не залепващо покритие.
4. Сервирайте рибата, гарнирана със салца.
Вкусно, вкусно, вкусно!
ОтговорИзтриванеСалцата, преди 30-на години се правеше така: доматите се смилаха с месомелачка със специална фуния, чрез която се отделяха семената и люспите; добавяше се сол; Наливаше се в стъклени бутилки, като на 1 литър се слагаха 2 обикновени, натрошени аспирина. Отгоре се залива с около 2-3 см олио и се съхранява на хладно - никаква стерилизация, никакво варене! Има траиност 4-5 месеца. Отвряш бутилката и се използва за готвене или за студена супа с праз, олио (зехтин), люти чушки и каквото друго искаш да добавиш! Това се наричаше САЛЦА!
ОтговорИзтриване