The secret - with love

Страници

▼

петък, 22 юни 2012 г.

Сьомга Гравлакс

 





Продукти:

300 г филе от прясна сьомга
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 с.л. водка
смлян черен пипер
1/2 връзка копър

1. Почистете филето от кожата и костите. Поръсете го с водката. Смесете в съд солта и захарта.



2. Втрийте от двете страни на филето сместа от сол и захар. Нарежете копъра на ситно. Поръсете филето с малко черен пипер и го покрийте от двете страни с копър.



3. Завийте го в найлоново фолио и го оставете да престои 48 часа в хладилник. Сложете го в допълнителен съд, защото ще отдели доста вода.




4. Нарежете го на тънки резенчета с много остър нож.



Сервирайте го като предястие, в комбинация със салата, репички, зелен лук, яйца или върху филийки с крема сирене.












Емилия Таракчиева в 7:41
Споделяне

Няма коментари:

Публикуване на коментар

‹
›
Начална страница
Преглед на уеб версията

Всичко за мен

Емилия Таракчиева
"И понеже нямам много да ти дам... Само стръкче обич от сърцето, и една усмивка... Една молитва и една надежда - да бъдат с теб, когато няма да съм там..."
Преглед на целия ми профил
Предоставено от Blogger.