Страници

събота, 5 май 2012 г.

Агнешко агнемах


Продукти:

500 г агнешко месо, сварено и нарязано
1-2 резена лимон
сол
черен пипер
1 с.л. краве масло
1 с.л. брашно
1 ч.ч. агнешки бульон
1 връзка магданоз, нарязана на ситно

за подправяне:
1 жълтък
няколко капки лимонов сок


1. Разтопете в тенджера маслото. Добавете брашното и го запържете докато се разпени.


2. Прибавете магданоза и го запържете.


Добавете и свареното и нарязано агнешко месо.


3. Залейте ястието с агнешки бульон, подправете го със сол и черен пипер. Добавете и резенчета лимон. Оставете ястието да покъкри малко.


4. Разбийте жълтъка с няколко капки лимонов сок. Добавете малко от горещия бульон.


Изсипете разбития жълтък в тенджерата при месото. Оставете го още малко на котлона, като разбърквате. Жълтъкът ще сгъсти още соса и ще се сготви от топлината. Опитайте ястието и го подправете с още сол, черен пипер и лимонов сок, ако е необходимо.
5. Сервирайте ястието с резенчета лимон и още малко ситно нарязан магданоз.

 

3 коментара:

  1. Много вкусно агнешко за пореден път,Еми!Изобилстваш от рецепти,коя от коя по-неустоими,благодарение на които и аз се вдъхнових!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Сега виждам и тази рецепта и също ми харесва, но незнам у дома неядящите магданоз как ще я приемат.

    ОтговорИзтриване