Страници

сряда, 18 април 2012 г.

Печени чеснови картофи



Продукти:

1 кг картофи
сол
черен пипер
2-3 с.л. зехтин

2 склидки чесън
щипка сол
1/2 ч.ч. вода
малко нарязана на ситно прясна мащерка

1. Нарежете картофите на резени. Сложете ги в тава. Объркайте ги със сол, черен пипер и малко зехтин, колкото леко да се омазнят.


2. Печете картофите в загрята на 180 С фурна до зачервяване.
3. Счукайте чесъна с щипка сол. Добавете 1/2 ч.ч. вода и малко мащерка.


 Залейте със сместа картофите и ги объркайте. Запечете ги още за кратко.


4. Поръсете със свежа мащерка и сервирайте като основно ястие или гарнитура.


Няма коментари:

Публикуване на коментар