Страници

петък, 23 декември 2011 г.

Круши в тесто

 

Продукти:

4 големи круши
500 г бутер тесто
4 с.л. сладко от сливи (за диабетици, такова с подсладител)
пудра захар за поръсване

1. С малка лъжичка внимателно издълбайте крушите от долната страна. Отстранете всички семки.

 
Posted by Picasa

2. Обелете ги.

 
Posted by Picasa

3. Напълнете дупката със сладко, сложете орехова ядка. Може да използвате друго сладко, сушени плодове, накиснати в малко ром или смес от захар, орехи и канела.

 
Posted by Picasa

4. Отрежете от бутер тестото с чаша 4 кръгчета. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Останалото тесто нарежете на ленти с широчина 1-1,5 см.

 
Posted by Picasa

5. Поставете всяка круша върху тестеното кръгче и я "опаковайте" с ленти от тестото. Гледайте леко да се застъпват.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa
6. Печете крушите в предварително загрята на 220 С фурна, докато се зачервят.
7. При поднасяне ги поръсете с пудра захар, ако желаете.

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар