Страници

вторник, 3 май 2011 г.

Торта "Павлова" с ягоди


Продукти:

5 белтъка
250 г пудра захар

1 ч.ч. течна сладкарска сметана
300 г ягоди

1. Разбийте белтъците на много твърд сняг. Бият се около 30 минути. Прибавете малко по малко пресятата пудра захар.


2. Върху хартия за печене очертайте с голяма чиния или капак кръг. Поръсете с малко пудра захар за да се отлепи по-лесно после целувката. Разпределете разбитите белтъци в кръга.


3. Печете целувката в загрята на 80 С фурна докато изсъхне напълно. Оставете я да изстине. Внимателно я отделете от хартията и я сложете в тортена форма.


4. Разбийте сметаната. Непоследствено преди сервиране намажете целувката с разбитата сметана и украсете с ягоди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар