Страници

петък, 24 септември 2010 г.

Мармалад от сливи

 
Продукти:
2 кг сливи
1 кг захар
5 листа индрише
1/2 ч.л. лимонена киселина

1. Почистете и измийте сливите. Нарежете ги на парченца.
2. Смелете плодовете, сложете ги в дълбок съд и ги насипете със захар. Оставете ги да престоят няколко часа за да си пуснат сока.
3. Прехвърлете сливите в тава за сладко и варете като обирате пяната и разбърквате за да не загори. Добавете 5 листа индрише.

 
4. Щом се сгъсти и капка от него не се разлива, добавете 1/2 ч.л. лимонена киселина, разбъркайте и варете още минута.
5. Разсипете конфитюра в сухи и затоплени бурканчета.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар