Страници

петък, 24 септември 2010 г.

Боб с наденица

 
Posted by Picasa
Продукти:
1 ч.ч. бял фасул
1 морков
1 пиперка
1 люта чушка
1 гл. лук
1 домат
сол
червен пипер
2-3 с.л. олио
магданоз
джоджен
1 парче сушена наденица

1. Предната вечер залейте със студена вода боба и го останете да се накисне една нощ.
2. Сменете водата и сложете боба да уври.
3. Загрейте в тенджера олиото. Добавете ситно нарязания лук. Разбъркайте. Добавете на ситно нарязаните морков и пиперка.
4. Настържете домата и го прибавете при лука. Добавете нарязаната на парчета наденица. Подправете с 1 ч.л. червен пипер.
5. Изсипете запържените зеленчуци при сварения боб, добавете лютата чушка цяла, сол, нарязани на ситно магданоз и джоджен.
6. Преместете всичко в пръстен гювеч и печете 15-20 мин. във фурна.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар