Страници

четвъртък, 23 септември 2010 г.

Телешко с грах


Продукти:

0,500 кг телешко месо
1 глава лук
1 морков
1 кг грах
1 голям домат
малко люта чушка
магданоз
сол
черен пипер
червен пипер

1. Почистете месото от ципите и го нарежете на парчета. Подсушете го на домакинска хартия.


2. Почистете зеленчуците. Нарежете на ситно лука, моркова и лютата чушка. Настържете домата.
3. Загрейте в тенджера 2 с.л. олио и запържете месото.


Преместете го в тенджера под налягане, залейте го със студена вода. Прибавете 5-6 зърна черен пипер и го варете 30 минути.
4. В мазнината, в която сте пържили месото, запържете лука.


Добавете моркова и чушката. Разбъркайте.
5. Добавете настърганите домати. Щом им изври водата, прибавете червения пипер и разбъркайте.


6. Прибавете свареното месо и залейте с бульона. Изсипете граха. Посолете и варете докато поизври течността.


7. По желание може да сгъстите като 1 с.л. брашно (или крем-супа) размийте с малко студена вода и после добавете в яденето. Да поври 10 мин.
8. Поръсете с нарязан на ситно магданоз.

 




 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар