Страници

сряда, 1 септември 2010 г.

Мусака



Продукти:

500 гр. кайма
800 гр. картофи
1 гл. лук
1 морков
3 домата
1 пиперка
½ ч.л.черен пипер
½ ч.л.червен пипер
½ ч.л.кимион
½ ч.л.сол
1/4 ч.л.бахар
магданоз

за поливката:
3 яйца
1ч.ч. прясно мляко
1с.л. брашно

1. Объркайте каймата с подправките (черен, червен пипер, сол, кимион и бахар) и я омесете добре. Може да я приберете в хладилника и съхранявате така 2-3 дни.
2. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на малки кубчета.


 Запържете ги в малко мазнина. Отцедете ги и сложете в тавичка. Леко ги посолете.
3. Почистете лука, моркова и пиперката. Нарежете ги на ситно. Обелете доматите и ги смелете.
4. В мазнината от картофите запържете до златисто лука, добавете моркова и пиперката.
5. Дръпнете от котлона и сложете смлените домати, прибавете каймата и я размесете добре.


Върнете на котлона и пържете докато се изпари течността. Посипете с нарязан магданоз.


6. Изсипете месната смес при картофите и объркайте.
7. Залейте с вода да се покрие и печете при 180 С докато се зачерви.


8. Разбийте брашното в прясното мляко. Добавете яйцата и посолете. Залейте запечената мусака и върнете във фурната.


Печете докато добие хубава златиста коричка.


9. Сервирайте с лъжица кисело мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар