Продукти:50 мл прясно мляко 2 яйца1 щипка сол 6 г прясна мая250 г брашно100 г краве масло2 с.л. захарза намазване:1 яйце 1 с.л. прясно мляко 1 с.л. олио1/2 ч.ч.сметана 50 г захар 1. Разтворете маята в прясното мляко. Добавете яйцата, щипка сол и 2 с.л.
от захарта. Замесете меко тесто, като в процеса на месене прибавяте
малко по малко от студеното масло, нарязано на малки кубчета ( виж Как се прави тесто за бриош). Оставете го да втаса за около час.2. Разточете тестото на лист с дебелина около 5 мм. Изрежете с чаша или формичка кръгчета и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене. Оставете ги да втасат.
3. Натиснете всяка питка с пръст в средата за да се образува кладенче. Намажете ги с яйце, разбито с малко прясно мляко и олио.
Във всяко кладенче сложете по малко от леко разбитата сметана и ги поръсете със захар.
Печете ги в загрята на 200 С фурна докато се зачервят.
Страхотни са новите ти рецепти, Еми - харесах картофения гратен, но тези сметанки ме очароваха. Изглеждат много фини и вкусни! Сърдечни поздрави и хубава нова седмица, Диана
Това ще е суупер, направо ми се прияде. Много вкусно изглежда.
ОтговорИзтриванеПоздрави за идеята!
Чудни са....правя кафенцето и те чакам:),Еми!
ОтговорИзтриванеРазкошни кръгчета виждам тук, Еми! Страхотна рецепта и с удоволствие ще ги опитам :) Поздрави и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеСтрахотни са новите ти рецепти, Еми -
ОтговорИзтриванехаресах картофения гратен, но тези сметанки ме очароваха.
Изглеждат много фини и вкусни!
Сърдечни поздрави и хубава нова седмица, Диана
Сладичко и вкусничко!
ОтговорИзтриванеСтрахотни сладки,Еми!С чуден,златен тен!Сърдечен поздрав! :)
ОтговорИзтриване