Страници

сряда, 6 април 2011 г.

Черен хляб


Продукти:

150 г пълнозърнесто ръжено брашно
150 г пълнозърнесто пшенично брашно
200 г типово брашно
1 ч.л. сол
1 с.л. мед
1 с.л. зехтин
1 ч.л. кафе
1 ч.л. мая за хляб
300 мл вода

1. Замесете меко тесто (виж Как се прави тесто с мая). Оставете го да втаса.
2. Оформете тестото на топка.


Натиснете го с юмрук в средата.


Обърнете го и го сложете в намаслена тава или покрита с хартия за печене.


Оставете го да втаса отново.

3. С остър нож направете разрези отгоре му. Намажете хляба с топличка вода.


4. Печете в предварително загрята на 180 С фурна с поставен съд с вода на дъното.

Няма коментари:

Публикуване на коментар