Страници

петък, 17 септември 2010 г.

Сухи баклавички

 
Posted by Picasa



Продукти:

200 г краве масло
3 с.л. захар
2 жълтъка + 1 за намазване
100 мл прясно мляко
500 г. брашно

за плънката:
3 белтъка
250 г захар
250 г орехи

1. Разбийте маслото на пяна с 3 с.л. захар. Прибавете жълтъците, млякото, маята и брашното. Ако ползвате мая на кубче, сложете я в млякото да се размие. Ако ползвате суха - смесете я с брашното.
2. Замесете по-твърдичко тесто. Разделете го на 5 топки и ги оставете да починат 20 минути.
3. Пригответе плънката в това време.Разбийте на пяна 3 белтъка. Когато стане твърд сняг, прибавете захарта на 3 пъти. Добавете смлените орехи и ги разбъркайте с дървена лъжица или шпатула.
4. Разточете всяка от топките на правоъгълник. Сложете по средата от плънката, изтеглете леко краищата и завийте на руло.
 
Posted by Picasa
5. Нарежете всяко от рулата на 12 парченца. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене.
6. Намажете баклавичките с разбит жълтък с 1 с.л. прясно мляко или вода.
7. Печете в предварително загрята на 180 С фурна.

1 коментар: